Mijn naam is Franc, ik heb 53 jaar levenservaring en woon

sinds juni 2019 samen met mijn man Marco op het platteland

van Valencia. Het is onze droom dit paradijs verder uit te

bouwen naar een fijne plek waar volop ruimte is voor

persoonlijke ontwikkeling en groei. Wij willen mensen graag

in hun kracht zetten en laten zien dat geluk voor iedereen is

weggelegd.

Na een zeer lastige puberteit ben ik op 17 jarige leeftijd de

verstandelijk gehandicaptenzorg in gegaan, wat een weg

opende om dichter bij mezelf te komen. Ik leerde voor het

eerst te voelen en dit gevoel te volgen en het haalde me

uit de situatie waarin ik zat. Dit voelde goed en ik besloot mijn beslissingen voortaan op gevoel te nemen. Zo koos ik er op 20 jarige leeftijd voor om samen met de moeder van onze kinderen het ouderschap aan te gaan. Iets wat ik als zeer vervullend, maar bovenal fascinerend heb ervaren. De DNA van twee personen verenigd in een nieuw mens. Nu ze volwassen zijn zie ik nog duidelijker welke eigenschappen en trekjes ze van mij en haar hebben en het geeft een gevoel van onsterfelijkheid. Als ik er straks niet meer ben, dan zijn eigenschappen van mij er nog wel, zij leven voort in hen. Ik ben dankbaar dat ik mijn kinderen tot hun twaalfde (dochter) en achtste (zoon) fulltime heb mogen meemaken. Dit is een goede basis gebleken waarop onze relatie nog steeds staat als liefdevol huis, inmiddels met (bijna) drie kleinkinderen.

Ondanks mijn volledige inzet om er echt te zijn voor mijn gezin speelde er altijd iets groots mee op de achtergrond. De worsteling met mijn geaardheid, mijn loyaliteits- en verantwoordelijkheidsgevoel voor mijn gezin, mijn behoefte aan ruimte hebben regelmatig flink opgespeeld en maakte dat ik vaak niet echt aanwezig was. Uiteindelijk werd de situatie onhoudbaar, een breuk volgde en alles werd anders.

Het was alsof er een bom was ontploft en ik in een nieuwe wereld stapte.

Langzaam kwam er meer ruimte voor zelfliefde, zelfrespect en acceptatie van dat, wat is. En daarmee kwam ik in de flow van het leven en vond ik de tweede liefde van mijn leven. Maar nu met meer wijsheid en een betere basis.

 

Door reorganisatie in de jeugdzorg, waar ik vanaf 2004 met onwijs veel plezier en voldoening heb gewerkt, raakte ik mijn baan kwijt. Reflectie op mijzelf. Wat wil ik, nu een stukje van mijn leven (mijn werk) openviel en  opnieuw ingekleurd kon worden? Door toevallige omstandigheden, ben ik op gevoel een Tantra opleiding gaan volgen. Ik leerde mijn eigen lichaam beter kennen en ontdekte de kracht van de levensenergie, die we allemaal in ons hebben.

Er was inmiddels een enorme behoefte ontstaan om het groter geheel te leren begrijpen. De zin van het bestaan? Wat doe ik hier? Ik heb een zelfstudie van minimaal 10 jaar gedaan naar de velen onderwerpen die me boeide. Energie, trilling, frequenties, chakra's, quantum fysica, engelen, kristallen, healing, informatievelden, zelfbevrijding, de wet van aantrekking, evolutieleer, essentiële oliën, soundhealing, klankschalen en nog zoveel meer. Ik heb daarvoor velen boeken gelezen, cursussen gevolgd en het hele internet, YouTube en Gaia TV binnenstebuiten gekeerd. Wat resoneerde met me dook ik dieper op in, wat minder of niet resoneerde nam ik voor kennis aan. Opvallend is dat later soms dezelfde onderwerpen wel ineens kloppend waren. 

 

Toen kwam Reiki op mijn pad en een opleiding tot Holistisch Therapeut volgde. 

Ik volgde mijn gevoel en de opengevallen plek kon weer ingekleurd worden, al voelde ik ook dat ik dit niet al te vast moest zetten. Een nieuw hoofdstuk volgde.

Begin 2018 besloten wij te gaan onderzoeken of ons sluimerend verlangen om in Spanje te wonen een nieuwe richting aangever was of enkel een mijmer momentje tijdens de heerlijke vakanties die we hier altijd hadden. We besloten de hoge duikplank op te klimmen met de belofte dat we niet verplicht waren te springen als we boven zouden staan en alles konden overzien.

Ondertussen volgde ik een opleiding tot Touch of Matrix Therapeut waardoor ik leerde werken met het informatieveld van mogelijkheden en recent heb ik mijn interesse voor frequentietherapie verder vormgegeven.

In november 2018 zijn we in het diepe gesprongen door de aankoop van Villa de la Tierra en sinds juni 2019 wonen we hier. 

Hier groei ik verder en leef het leven wat door mij heen stroomt met elke keer weer nieuwe lessen.

Ik zet mijn zijn in om jou verder te helpen,

door mijn hart naar jouw hart*

*ter nagedachtenis aan Josca van Hooijdonk mijn grote inspirator

PB240120_edited.jpg

In the flow of life